Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Raed Arafat prezintă starea pompierilor răniți la Crevedia - Explicații privind echipamentele de protecție folosite

pompier arsuri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, anunţă că în urma exploziilor de la Crevedia 50 de persoane au fost duse cu elicopterul sau cu ambulanţele la spitale, ulterior alte opt persoane civili şi pompieri, prezentându-se la camerele de gardă ale spitalelor. În prezent, sunt internaţi 20 de pompieri care au participat la acţiunea de stingere a incendiului opt dintre ei aflându-se în spitale din străinătate. Arafat infirmă informaţia conform cărora la spitalele din afara ţării au fost trimise cazurile mai puţin grave.

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora au fost trimişi în străinătate pacienţi în stare bună, pot să spun că acest lucru nu e confirmat”, a afirmat Raed Arafat, duminică, într-o conferinţă de presă în care prezentat filmul intervenţiei de la Crevedia.

Acesta a explicat că au fost trimişi ila spitale din alte state „inclusiv pacienţi intubaţi, sau cu arsuri în zone specifice”. Conform lui Arafat, medicii au fost cei care au stabilit care sunt pacienţii care au fost transferaţi. Cazurile foarte grave, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, nu pot fi transferate, a mai explicat medicul.

El a mai spus că „la acest moment rămân internaţi 12 pompieri în România şi 8 pompieri în străinătate”. Dintre pompierii internaţi în străinătate, cel mai probabil unul va fi externat săptămâna viitoare.

Explicații despre echipamentele de protecție

Conform lui Arafat, pompierii au fost protejaţi de echipamentele de protecţie, el arătând că nu există niciun pompier care să aibă arsuri la nivelul scalpului, ei fiind protejaţi de căşti.

„În total avem 18 căşti deteriorate. Căştile toate respectă standardele europene. Deteriorarea este din exterior, ele au protejat oamenii care le purtau. Dacă nu le purtau, în locul căştii erau scalpul şi faţa. Asta vreau să se înţeleagă, pentru toate manipulările care s-au făcut pe acest aspect”, mai spune Arafat

Conform acestuia, mai sunt pompieri cu arsuri pe mâini, pentru că au scos mănuşile.

Raed Arafat a mai explicat că, pe lângă cele 50 de persoane duse la spital cu elicopterul sau ambulanţele, alte opt persoane s-au prezentat ulterior la camerele de gardă ale spitalelor, acuzând diverse leziuni în urma incendiului de la Crevedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.