Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Raed Arafat, ultimele informații din taberele cu ucraineni: Autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de refugiați

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Autoritățile din România se pregătesc de creșterea numărului de persoane care ajung din Ucraina. În Siret sunt două tabere cu 400 de persoane, se instalează alta la Rădăuți, în Sighetu Marmației tabăra cu capacitate de 200 de persoane e goală, iar la Isaccea sunt corturi, spune Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică, după ce a vizitat mai multe tabere pentru cei sosiți din Ucraina, că la Siret inițial s-a instalat o tabără de 200 de locuri, apoi alta de 200 de locuri, iar acum se lucrează la instalarea unei noi tabere la Rădăuți, unde vor fi inclusiv containere încălzite.

Tot la Rădăuți a fost identificată o școală care poate caza 500 de persoane, aici urmând să ajungă în primă instanță copiii, pentru că este mai cald.

De altfel, spune Arafat, în Suceava au fost identificate aproximativ 3.000 de locuri de cazare voluntare, din care 400 la o mănăstire.

În Sighetu Marmației există o tabără de 200 de locuri, dar deocamdată nu este nimeni acolo, iar la Isaccea există corturi la trecerea frontierei, în care pot aștepta cei care vin cu bacul.

„Am observat implicarea foarte bună a autorităților, o foarte bună colaborare cu organizațiile non-guvernamentale, am găsit voluntari care lucrează și asigură sprijin. Ne pregătim pentru o creștere a numărului de persoane care ajung din Ucraina”, a spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.