Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila ia la țină fanaticii pro sau contra vaccinare: 'Să fim mai puțin combativi în a produce această schismă între vaccinați și nevaccinați'

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că vaccinul, chiar dacă are efect redus asupra răspândirii tulpinii Omicron a coronaviruslui, s-a dovedit eficient în prevenirea cazurilor grave. Ministrul rămâne la părerea că vaccinare trebuie să fie un act voluntar și condamnă atitudinile combative în promovarea vaccinării obligatorii sau, din contră, împotriva vaccinării.

„Vaccinarea oprește în mică oprește în mică măsură transmiterea, dar pe de altă parte datele pe care le avem în România arată că persoanele vaccinate cu o formă gravă de boală sunt într-o proporție de 8 la 10, adică 8 persoane din 10 cu o formă gravă de boală sunt nevaccinate. Lucrul acesta pledează în favoarea continuării vaccinării și în această perioadă.

Sunt două lucruri diferite. Oamenii trebuia să aibă vaccinul la dispoziție, trebuie să aibă un pachet de informații la dispoziție, să ia decizii în cunoștință de cauză. Pe parcursul acestei pandemii, societatea a scos la iveală un lucru: intoleranța, care s-a remarcat prin două atitudini. Fie o atitudine extremă provaccinare, era promovată obligativitatea, forțarea. Și atitudinea inversă, de negare a utilității vaccinării. Chiar era la modă să nu te vaccinezi. Nici chestiunea asta nu este în regulă, pentru că sunt persoane în vârstă, cu diverse afecțiuni cronice, care poate au ascultat de aceste opinii și din păcate au făcut forme complicate sau au murit. Trebuie să fim echilibrați, să fim mai puțin polemici, mai puțin combativi în a produce această schismă între vaccinați și nevaccinați”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.