Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: 'PSD amanetează sănătatea publică pentru o mână de voturi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri seara, că PSD, prin depunerea unei moţiuni de cenzură, amanetează sănătatea publică pentru o mână de voturi, precizând că, dacă moţiunea va trece, PNL nu se va alătura social-democraţilor într-un Guvern de uniune naţională, aşa cum PSD doreşte să fie până la alegerile parlamentare, potrivit news.ro.

Raluca Turcan a fost întrebată, la Digi 24, ce face PNL dacă moţiunea va trece.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

”Dacă trece, vom parcurge etapele post-moţiune de cenzură, însă aici iarăşi nu pot să nu remarc cum unii îşi permit să pună sare peste o rană uriaşă care există acum în societatea noastră şi peste tot în lume, generată de această criză sanitară. Atunci când vezi nişte oameni care fac eforturi, că găsesc soluţii, că ajută aproape fiecare comunitate, fie că vorbim de angajaţi, de angajatori, de persoane vulnerabile, când vezi că în toată lumea s-a creat o solidaritate indiferent de apartenenţa politică, la noi încearcă să abordeze cu cinism şi pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică”, a spus Turcan.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Întrebată dacă intră într-un Guvern de uniune naţională în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, aşa cum propune PSD, Raluca Turcan a răspuns: “PSD până a ajunge să facă propuneri în materie de guvernare cred că mai are o cale lungă de parcurs pentru credibilizare. Au lăsat visteria goală, au lăsat România descoperită complet în faţa unei crize de proporţii, au pus gaz pe foc în gestionarea crizei sanitare, au încercat să blocheze acţiunile de gestionare a situaţiei economice printr-un val de populisme în Parlament greu de crezut. Au majoritate în Parlament, dar această majoritate eu sper să nu se regăsească nici la votul de moţiune, nici la un vot de învestire. (...) Alături de PSD niciodată. Nu se pune problema unei alăturări de PSD. Partidele noastre sunt incompatibile structural la momentul de faţă”.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură ”în jurul mijlocului lunii august”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.