Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rareş Bogdan spune că presa americană acuză Guvernul că face jocurile Chinei: 'Deja e inconştienţă sau e ticăloşie'

PNL
Rares Bogdan

Candidatul PNL la europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă Oradea, că reacţiile din presa din SUA privind construirea reactoarelor de la Cernavodă indică guvernul român ca făcând jocurile Chinei în defavoarea companiilor americane.

"Dacă vă uitaţi pe presa americană de astăzi , veţi vedea peste cinci articole în care se vorbeşte despre afacerea Cernavodă. Ca să vă daţi seama înspre ce îndreaptă această ţară coaliţia toxică PSD-ALDE susţinută de UDMR. Deci oficialii americani vorbesc despre guvernul PSD-ALDE, care este un grup mafiot, care face jocurile Chinei. Aici nu e vorba despre Opoziţie sau de Putere, ci e vorba despre un stat care ieri a dat adjudecare unei companii chineze de stat, din nou, a doua oară, după guvernul Ponta, pentru reactoarele de la Cernavodă. Gândiţi-vă că avem aici discuţiile din subcomisia de energie şi de securitate naţională, dialogul purtat între un congresman republican şi un secretar de stat care arată dimensiunile grozăviei ticluite la Bucureşti", a afirmat Rareş Bogdan, informează agerpres.ro.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Acesta a adăugat că "într-o tăcere totală", o companie de stat - una dintre primele zece companii ale statului român ca forţă, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, în care Ministerul Energiei este acţionar majoritar cu 94%, a semnat pe 8 mai un acord preliminar cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation.

"Vorbim de contract de miliarde pe care statul român îl plăteşte din fonduri proprii, nu din bani europeni, ci din bugetul de stat, iar cei din companiile private americane, companii puternice în care a fost şi statul implicat, au fost respinse. Mi se pare o chestie foarte, foarte gravă. Dacă oamenii ăştia vor, pe de o parte, să ne scoată din Europa, să ne creeze toate problemele posibile, acum ne mai pun şi în situaţia... gândiţi-vă că Nuclearelectrica, prin Cernavodă, e la doi paşi de baza NATO de la Kogălniceanu. Şi asta s-a spus în congresul american, ca problemă. Adică nu doar că ne creează probleme la nivelul Uniunii Europene, transformându-ne dintr-un pol, dintr-o insulă de stabilitate, într-una de instabilitate şi puşi în coadă, după Ungaria şi Polonia, dar reuşesc să ne pună în situaţia de a intra în conflict şi cu principalii noştri parteneri strategici. Deci, credeţi-mă, deja e inconştienţă sau e ticăloşie, nu doar inconştienţă", a mai spus Rareş Bogdan.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.