Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Răspuns dur de la Kiev, după pierderea Avdiivka: cel puțin 65 de soldați ruși morți într-un atac ucrainean în Donețk (BBC)

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Armata ucraineană a atacat pe 20 februarie un teren de antrenament din apropierea satului Trudivske, districtul Volnovakha, regiunea Donețk. Ca urmare a atacului, cel puțin 65 de soldați ruși au fost uciși, relatează serviciul rus BBC, citând surse.

Potrivit acestora, loviturile ar fi putut fi efectuate din sistemul de rachete cu lansare multiplă HIMARS. În acel moment, militarii Brigăzii 36 de pușcă motorizată de gardă rusă erau în formație.

Forțele armate rusești stăteau la terenul de antrenament așteptând sosirea comandantului Armatei a 29-a a Districtului Militar de Est, generalul-maior Oleg Moiseev. "Comandanții s-au aliniat într-un câmp deschis", a spus unul dintre rușii supraviețuitori, potrivit sursei citate.

Imaginile arată zeci de morți.

Autoritățile ucrainene nu au comentat incidentul.

Context

La câteva ore după atacul asupra terenului de antrenament din apropierea satului Trudovskoye, președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Serghei Șoigu, în cadrul căreia șeful departamentului militar a vorbit despre succesele armatei ruse în Avdiivka și în alte sectoare a frontului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că trupele ruse îşi vor continua ofensiva cu obiectivul de a înainta mai adânc în interiorul Ucrainei, după ce au cucerit oraşul Avdiivka, o redută puternic fortificată a armatei ucrainene şi de unde aceasta din urmă, potrivit liderului de la Kremlin, s-a retras haotic, consemnează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

Într-o discuţie cu ministrul său al apărării, Serghei Şoigu, retransmisă de mass-media, Putin a susţinut că noul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a ordonat retragerea trupelor sale din Avdiivka abia după ce acestea au început să fugă în dezordine, lăsând în urmă soldaţi răniţi care acum sunt prizonieri, asigurând că aceştia vor fi trataţi de Rusia "respectând strict convenţiile internaţionale (...), în condiţii demne".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.