Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Răsturnare de situație în cazul lui Iulian Dumitrescu! Ciucă: Nu există în acest moment aprobarea PNL pentru candidatura lui

Inquam Photos / Octav Ganea
iulian dumitrescu dna

Răsturnare de situație în cazul lui Iulian Dumitrescu! Ciucă: „Nu există în acest moment aprobarea PNL pentru candidatura lui”

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova a admis, vineri, propunerea de candidatură a preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru un nou mandat la şefia CJ.

Iulian Dumitrescu îndeplineşte „toate condiţiile de formă şi de fond” din Legea 115/2015 care reglementează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi a depus toate documentele pe care trebuie să le depună dosarul de candidatură, arată Biroul Electoral, relatează News.ro. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține însă că nu există însă o aprobare a PNL pentru candidatura lui Dumitrescu.

„La nivelul PNL am luat decizia ca fiecare candidat la Primăriile de Municipiu sau CJ să fie aprobat de BPN, pe baza cererilor venite de la filiale. De la Prahova nu există cerere în acest sens. Nu există în acest moment aprobarea PNL pentru candidatura lui Dumitrescu. E o prevedere din statut pe care trebuie să o remediem. Am și început procesuld e remedire a acestei scăpări din statutul PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

CONTEXT

„Practic, candidatul propus de această formaţiune politică (Partidul naţional Liberal – n.r.) se încadrează în dispoziţiile art. 4 din Legea nr. 115/2015 întrucât are drept de vot, vârsta mai mare de 23 de ani şi domiciliul în judeţul Prahova, nefiindu-i interzisă asocierea în partide politice. În plus, acest candidat nu se regăseşte în niciuna dintre ipostazele reglementate de art. 6 alin. 2 din Legea nr. 115/2015, având, deci, dreptul de a-şi depune candidatura în condiţiile în care nu s-a dovedit că ar fi fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi nici că i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prin hotărâre judecătorească definitivă”, se arată în decizia Biroului Electoral Judeţean Prahova.

BEJ constată, în hotărârea publicată vineri, că dosarul de candidatură este însoţit şi de lista de susţinători şi are toate documentele necesare.

Hotărârea Biroului Electoral Prahova poate fi contestată în termen de 48 de ore de „orice persoană interesată, partid politic alianţe politice sau alianţe electorale”.

CAZUL LUI IULIAN DUMITRESCU

Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

El spune că a decis să candideze „pentru ca prahovenii să aibă o viaţă mai bună” şi „din respect” pentru aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.