Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Răzvan Burleanu spune că el nu are nicio vină că România a ajuns rușinea Europei: 'Trebuie să înţelegem tot ceea ce nu s-a sădit după anul 1990'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Răzvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că nu se consideră responsabil pentru ratarea calificărilor primei reprezentative la ultimele trei turnee finale (CM 20218, CM 2022 şi EURO 2020) şi nici pentru numirea selecţionerilor echipei naţionale a României.

"Nu cred că putem avea parte de un preşedinte de federaţie care poate să garanteze că el antrenează echipa, că el face selecţia, că tot el intră în teren şi înscrie. Ceea ce pot să-mi reproşez însă ca preşedinte de federaţie este că nu am contribuit mai mult în ceea ce priveşte integrarea tinerilor jucători la cluburile din străinătate. Nu avem azi o idee clară cum am putea face acest lucru, pentru că limitele pe care le are o federaţie sunt foarte mari. Dar acest lucru ne-a îndepărtat de îndeplinirea unei performanţe privind calificarea la un turneu final. Pe de altă parte trebuie să înţelegem tot ceea ce nu s-a sădit după anul 1990. Putem concluziona că 4-5 generaţii care au crescut după 1990 s-au pierdut", a spus el.

Burleanu şi-a negat responsabilitatea şi în ceea ce priveşte numirea selecţionerilor, el precizând că s-ar considera responsabil doar în cazul "unor probleme de ordin financiar, al unor probleme de integritate sau de implementare a principiilor de bună guvernanţă".



"Comisia Tehnică a căpătat un rol activ în ultimii ani. Trebuie să înţelegem că FRF funcţionează azi într-un alt mod. Poate în trecut sau poate şi azi în alte domenii, suntem obişnuiţi cu o mentalitate de clan în care cel conduce o anumită organizaţie este asemeni unui tătuc care trebuie să aibă grijă de orice şi să ia decizii în orice domeniu. O dată cu activarea Comisiei Tehnice, ceea ce nu s-a întâmplat în trecut în istoria FRF, lucrurile sunt foarte bine delimitate în ceea ce priveşte rolul fiecărei persoane. Dacă am vorbi despre probleme de ordin financiar, despre probleme de integritate sau cele de implementare a principiilor de bună guvernanţă atunci da, cu siguranţă, ca preşedinte de federaţie aş fi persoana responsabilă", a explicat preşedintele FRF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.