Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO REACȚIA lui Dăncilă când a fost întrebată cum va reprezenta România ca Președinte dacă nu știe limbi străine

Foto Facebook
Viorica Dancila piata

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată duminică, la Focşani, cum va reprezenta România în plan extern în calitate de preşedinte, în condiţiile în care nu ştie nicio limbă străină şi nici cu limba română nu se prea descurcă, replica sa fiind: ”Să jigneşti este atributul oamenilor slabi”.

Prezentă duminică la Focşani într o vizită electorală, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a fost întrebată cum crede că va reprezenta România în plan extern in condiţiile în care nu cunoaşte nici o limbă străină şi nici cu limba română nu prea se descurcă.

”Ştiţi că, unul dintre atributele unui preşedinte este reprezentarea externă. Dumneavoastră cum credeţi că o să vă descurcaţi în condiţiile în care nu ştiţi nicio limbă străină şi nici cu limba română nu prea vă descurcaţi. " a fost întrebată Dancilă. . La rândul său, premierul a răspuns: ”Să jigneşti este atributul oamenilor slabi… Al oamenilor slabi care nu au argumente”.

Vezi si: Victor Ponta, ofertă pentru PNL: CONDIȚIA pentru a intra în sală la votul de învestitură a Guvernului .

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, la Timişoara, de ce nu se descurcă în limba engleză, aceasta răspunzând că trebuie să fim mândri că suntem români. ”Legat de limba engleză, suntem în România, haideţi să fim mândri că suntem români. Să nu ducem în derizoriu anumite realizări ale guvernului” , a spus Dăncilă, răspunzând unei întrebări.

”Să ştiţi că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză şi îi apreciez pe toţi care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar ţin mai puţin la această ţară. În limba engleză se duc şi spun foarte uşor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susţină pentru această ţară. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegaţiei europarlamentarilor, dar de fiecare dată mi-am susţinut ţara şi am obţinut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puţin bine o anumită limbă străină… eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei şi cu câtă demnitate îţi reprezinţi ţara atât în ţara ta, dar mai ales în afara graniţelor ţării”, a replicat Viorica Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.