Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Regina Elizabeth a II-a a participat la spectacolul ecvestru pentru Jubileul de Platină. Tom Cruise și Helen Mirren, între prezentatori

Palatul Windsor
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a asistat duminică la secţiunea finală a unui spectacol ecvestru organizat pe durata a patru zile, care a celebrat cei 70 de ani de domnie ai suveranei Marii Britanii şi a atras numeroase vedete, inclusiv starul hollywoodian Tom Cruise şi actriţa britanică Helen Mirren, informează Reuters.

În vârstă de 96 de ani, regina Elisabeta a II-a s-a deplasat cu un automobil spre peluza Castelului Windsor, unde a fost întâmpinată de doi ofiţeri din Royal Canadian Mounted Police, care au ajutat-o pe suverană să coboare, în aplauzele spectatorilor, din acel vehicul Range Rover.

Mai mulţi muzicieni, inclusiv Gregory Porter, au susţinut reprezentanţii muzicale în cadrul acestui spectacol, potrivit Agerpres.

"Este o femeie pe care o admir extrem de mult", a declarat actorul american Tom Cruise înaintea show-ului. "Consider că este o persoană care are foarte multă demnitate şi îi admir devotamentul. Realizările sale sunt istorice", a adăugat starul hollywoodian.

Regina Elisabeta a II-a a asistat la fiecare spectacol din istoria Royal Windsor Horse Show de la înfiinţarea acestui eveniment în urmă cu 79 de ani, reflectând astfel pasiunea ei faţă de cursele de cai şi spectacolele ecvestre. Într-o fotografie oficială ce a marcat în luna aprilie cea de-a 96-a aniversare a suveranei britanice, regina Elisabeta a II-a s-a fotografiat alături de doi ponei dintr-o rasă engleză.

Suverana britanică a apărut în public doar de câteva ori după ce a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni neprecizate, în urma căreia medicii i-au recomandat să se odihnească.

De atunci, Elisabeta a II-a a participat totuşi la câteva angajamente oficiale, organizate fie în format virtual, fie în format fizic, la Castelul Windsor, şi nu a fost prezentă săptămâna trecută la deschiderea noii sesiuni a Parlamentului de la Londra.

Duminică, suverana a utilizat un mic lift pentru a urca la tribuna oficială amenajată pe peluza Castelului Windsor, potrivit unui reporter al postului de televiziune ITV, care a transmis evenimentul. Suverana a asistat la acest show şi în cursul zilei de vineri.

Spectacolul ecvestru de la Castelul Windsor a dat startul seriei de evenimente concepute pentru a marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, care vor culmina cu patru zile de reprezentaţii şi petreceri organizate la nivel naţional, începând din 2 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.