Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Renate Weber rupe tăcerea despre revocarea pe care o vrea PNL: 'Iau și eu în calcul mai multe aspecte'

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Ludovic Orban acuză că Avocatul Poporului ar trebui schimbat "cât mai repede posibil", având în vedere "atitudinea" Renatei Weber, în perioada de când a fost numită în funcţie. Orban a explicat că solicitarea de revocare a Avocatului Poporului se bazează "pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament".

Renate Weber a replicat, marți seara, la Antena 3, unde a spus că nu i s-a adus la cunoștință, pe cale oficiale, acuzațiile despre care președintele Camerei Deputaților a vorbit. Trebuie amintit că tot marți seara, Marcel Ciolacu a anunțat că va contesta la CCR o eventuală remaniere a Avocatului Poporului.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

”Eu nu am nicio copie a unei solicitări de revocare, pe mine nu m-a înștiințat nimeni. Sper să fiu invitată la acele întâlniri din Parlament. Revocarea se face numai pentru încălcări ale Constituției și legilor. Nu e vorba despre o analiză a activității. Noi am trimis raportul nostru în Parlament.

Decizia o poate lua doar Parlamentul, Avocatul Poporului nu are calitate procesuală, nu putem sesiza CCR, ci doar 25 de senatori sau 50 de deputați sau președinții celor două Camere. De când a fost decizia CEDO referitoare la doamna Kovesi mă întreb și eu dacă nu există o cale de atac la revocarea mea. O să văd cum se vor desfășura lucrurile, dar iau și eu în calcul mai multe aspecte. Nu poți să spui Avocatului Poporului, care își îndeplinește mandatul constituțional, că a încălcat Constituția în felul acesta.”, a spus Renate Weber.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.