Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 'Reușită' ULUITOARE a secretarului de stat pentru Culte: 'Familia are posibilitatea să fotografieze persoana decedată'

basilica.ro
Victor Opaschi

Așa cum și OSCE a recunoscut, în România anului 2020, libertatea religioasă a fost terfelită în picioare de către Guvern cu acceptul, culmea!, chiar a instituției care ar fi trebuit nu doar să o apere, ci și să le explice guvernanților că dreptul la religie este unul consfințit prin Constituție: Secretariatul de Stat pentru Culte.

Cu toții ne amintim de închiderea bisericilor în fața credincioșilor chiar de cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, Învierea Domnului, de interzicerea împărtășaniei comune, care încă este în vigoare, dar și de interzicerea accesului în cimitire sau la pelerinaje. Accesul credinciosului la religie a fost interzis mai ales în spitale, dar chiar și în locuințele private. La toate acestea, Secretariatul de Stat pentru Culte a privit impasibil, dovedind că instituția este total ineficientă, obedientă și că o schimbare din temelii trebuie făcută urgent.

Citește și: VIDEO ANALIZĂ Ce stă, de fapt, în spatele deciziei FĂRĂ PRECEDENT luată de Patriarhul Daniel

Însă, ceea ce nimeni nu anticipa, nici în cele mai fanteziste gânduri, a apărut chiar în aceste zile. Victor Opaschi, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte, aflat în funcție din 2012, din mandatul lui Victor Ponta, a vorbit, la PRO TV, despre cea mai mare ”reușită” a mandatului său.

”O altă modificare importantă. Familia are posibilitatea să fotografieze persoana decedată.”, a spus Opaschi, legat de faptul că, în sfârșit, decedatul de COVID-19, poate să aibă parte de slujbe conforme cultului din care face parte.

Așadar, omul care în ultimul an a permis o umilire a credincioșilor, deși ar fi trebuit să le explice guvernanților, conform fișei postului, că libertatea religioasă nu poate fi restrânsă prin ordine de ministru sau ordonanțe militare, se laudă că mortul poate fi fotografiat. Asta da realizare!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.