Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Reuters a scris despre slujba pentru ploaie relatată de STIRIPESURSE.RO

STIRIPESURSE.RO a scris despre slujba specială pentru ploaie săvârșită, duminică, la prânz, de un sobor de preoți, călugări și diaconi, în frunte cu PS Galaction, episcopul Alexandriei și Teleormanului, și care a fost urmată de o adevărată ploaie trimisă din cer. Reuters a relatat despre evenimntul descris de STIRIPESURSE.RO și care a avut loc lângă Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman.

Evenimentul a avut loc la finalul Sfintei Liturghii oficiate de PS Galaction. După Liturghie, Episcopul Galaction a condus procesiunea cu sfintele moaște pe un lot din apropierea mănăstirii ctitorite de Gigi Becali, unde s-a rugat pentru încetarea secetei împreună cu aproximativ o sută de persoane.

Reuters relatează mărturia unei femei în vârstă de 81 de ani care a călătorit 15 km în pe timp de caniculă pentru a ajunge la această slujbă: „Nu am mai văzut o secetă ca aceasta până acum”, a spus ea. „Avem copii, avem vite. Facem un efort să plantăm roșii în grădină și acestea se usucă și nu avem ce mânca. Doamne, dă-ne ploaie, nu ne abandona!”.

Patriarhia Română a transmis la începutul lunii un apel la rugăciune pentru încetarea secetei. Preoții din eparhiile afectate, sunt îndemnați „să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor la vreme de secetă”, scrie basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.