Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Rivalul lui Erdogan vorbește despre 'alegeri nedrepte' și nu-și recunoaște înfrângerea

YouTube
kemal kilicdaroglu

Rivalul preşedintelui turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan în urul doi al alegerilor prezidenţiale, Kemal Kilicdaroglu, denunţă duminică, într-un discurs pasional, regimul autoritarist al celui care se află de 20 de ani la putere şi ”alegeri nedrepte”, relatează BBC News.

”Trebuie să ştii că vom înfrunta aceeste dificultăţi care ne aşteaptă”, declară el. Kilicdaroglu nu şi-a recunoscut, însă, înfrângerea, în pofida faptului că rezultatele indică acest lucru.

El le-a mulţumit celor 25 de milioane de turci care l-au votat, în uralele mulţimii.

„Adevărata mea tristețe este legată de dificultățile care așteaptă țara”, a mai spus Kilicdaroglu în primele sale declarații publice după alegeri.

Candidatul turc la președinția Kilicdaroglu a spus că își va continua lupta pentru democrație și le-a cerut susținătorilor săi să-și continue lupta.

Kilicdaroglu a numit procesul electoral cel mai nedrept din ultimii ani. „Toate mijloacele statului au fost mobilizate pentru un partid politic și puse la picioarele unui singur om”, a spus liderul CHP.

El a adăugat: „Aș dori să mulțumesc șefilor Alianței Națiunilor, organizațiilor lor, alegătorilor noștri și cetățenilor care au protejat urnele de vot și au luptat împotriva acestor presiuni imorale și ilegale”.

„Ca om al acestui pământ, am luptat întotdeauna pentru drepturile și dreptatea voastră, ca să nu vă asuprească nimeni, ca să puteți trăi din belșug și voi continua să o fac”, a mai spus Kilicdaroglu.

Liderul CHP a spus că „voința oamenilor de a schimba regimul autoritar a apărut în ciuda tuturor presiunilor”.

Vom continua să fim în fruntea acestei lupte până când democrația adevărată va veni în țara noastră, a adăugat el.

Criticile aliaților

Liderul partidului naționalist din opoziție din Turcia, Meral Aksener, l-a felicitat pe Erdogan pentru victoria sa la scrutinul prezidențial. Ea și-a exprimat dezamăgirea față de discursul de victorie al lui Erdogan la Istanbul, în care el l-a criticat aspru pe candidatul opoziției la președinție Kemal Kilicdaroglu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.