Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rosita Quintana, o actriţă din epoca de aur a cinematografiei mexicane, a decedat la vârsta de 96 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Rosita Quintana, o cunoscută actriţă mexicană de origine argentiniană, a murit luni dimineaţă la vârsta de 96 de ani, potrivit unui anunţ al Asociaţiei Naţionale a Actorilor (ANDA) din Mexic, relatează EFE.

În iulie s-a aflat că actriţa mexicană, cunoscută din filmul "El ángel caído" (1949), a fost internată într-un spital din Ciudad de México în urma unei complicaţii provocate de o tumoare la glanda tiroidă, potrivit agerpres.ro.

Luni, pe reţelele de socializare au fost publicate numeroase mesaje de condoleanţe şi de susţinere adresate familiei artistei.

"Academia Mexicană de Arte şi Ştiinţe Cinematografice deplânge decesul marii actriţe Rosita Quintana. În 2016, ea a primit trofeul Ariel de Aur în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră. Rosita va dăinui pentru totdeauna în memoria noastră cinematografică", au scris reprezentanţii AMACC într-un mesaj distribuit pe Twitter.

Născută la Buenos Aires, în 1925, Rosita Quintana şi-a început cariera la vârsta de 15 de ani ca solistă în orchestra fraţilor Caro.

Talentul ei de cântăreaţă a atras atenţia actorului mexican Jorge Negrete, care a invitat-o pe tânăra interpretă în Mexic pentru a face parte din pleiada de artişti ai clubului "El Patio", foarte popular în anii 1947.

Succesul său a fost atât de mare, încât Rosita Quintana a decis să rămână în Mexic, unde, un an mai târziu, avea să înceapă o carieră în cinematografie sub bagheta regizorală a cineastului Chano Urueta, în filmul "La santa del barrio".

Rolurile sale cele mai cunoscute sunt însă cele pe care le-a jucat alături de actorul Germán Valdés "Tin Tán", în filme precum "Calabacitas tiernas", "Soy charro de Levita" şi "No me defiendas compadre", toate din anul 1949.

Unul dintre rolurile ei emblematice a fost cel din filmul "Susana (carne y demonio)" din 1951 al regizorului spaniol Luis Buńuel, în care Rosita Quintana a interpretat o femeie care avea mari probleme din cauza senzualităţii sale debordante.

Rosita Quintana a fost una dintre figurile emblematice ale epocii de aur a cinematografiei mexicane şi a colaborat cu mari cineaşti precum Pedro Infante şi Luis Aguilar, fiind totodată partenera de afiş a unor actori precum Joaquín Pardavé şi Fernando Soler.

Cunoscuta actriţă mexicană a lucrat şi în televiziune, interpretând câteva roluri memorabile în telenovele precum "La Intrusa" (1987) şi "La Dueńa" (1995).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.