Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Runda 2. Parlamentarii AUR au forțat clanța la sala PNL din Camera Deputaților: 'Asta e politica, George'

Inquam Photos / Saul Pop
George Simion

Parlamentarii AUR, conduși de George Simion, au continuat miercuri la sala de ședințe a PNL din Camera Deputaților protestul început la sala de reuniuni a social-democraților.

După ce au primit asigurări de la liderul interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), că vor primi lămuriri despre comasarea alegerilor, parlamentarii AUR au urcat un etaj în Parlament la „vecinii” de la PNL, partenerii de coaliție ai PSD-ului.

George Simion s-a dus țintă la ușa de intrare în sala de ședință a liberalilor și a încercat de câteva ori clanța, însă ușa era închisă.

content-image

Miez și coajă

Parlamentarii AUR s-au înghesuit apoi în holul care face intrarea spre sala liberalilor, alături de jurnaliști și funcționari din Parlament, unde au făcut declarații. „Noi vorbim de miezul problemei, ei vorbesc de coajă. În interesul cui vorbesc de coajă?”, a spus deputatul AUR Ringo Dămureanu.

„Vor supraimpozitarea salariilor, să-i pedepseasca pe cei care au invatat”, le-a acuzat deputatul PSD Antonio Andrușceac pe partidele din coaliție. „Asta e România Colonia, nu România Suverană”, a adăugat acesta.

Președintele AUR, George Simion, a spus că planul de comasare a alegerilor „cu siguranta este o actiune tintita la adresa AUR, isi da seama si un copil de clasa a doua” și a explicat că AUR vrea alegeri „în două tururi și aerisite”.

content-image

Dialogul surzilor

Simion a intrat într-un scurt dialog pe hol cu fostul ministru liberal Florin Roman, acesta spunându-i liderului AUR că nu are de ce să se teamă de comasarea alegerilor. „Asta e politica, George, vezi dacă te vrea lumea sau nu”, a spus Florin Roman. „Nu mi-e frică de comasare, mi-e frică de încălcarea Constituției”, i-a răspuns Simion.

„Sunteți în cădere liberă”, i-a strigat un deputat AUR liderului deputaților PNL, Gabriel Andronache. „După PNȚ, după PNȚ”, le-au mai strigat cei din AUR liberalilor, cu referire la fostul partid de guvernământ PNȚCD care s-a prăbușit după ce a condus țara în 1996-2000.

Simion l-a întâmpinat la sosirea la ședință pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe care l-a întrebat a cui a fost inițiativa comasării alegerilor, a liberalilor sau a social-democraților. Ciucă nu s-a oprit și a dialogat succint, din mers, cu liderul AUR, căruia nu i-a spus nimic concret.

După ce liberalii au intrat în sală, parlamentarii AUR au spus că de acum vor aștepta în sala grupului lor din Camera Deputaților ca Ciucă și Ciolacu să vină cu explicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.