Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rusia și Japonia rămân, oficial, în RĂZBOI: Vladimir Putin RESPINGE propunerea Japoniei de a semna un tratat de pace

vladimir putin shinzo abe

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins joi posibilitatea încheierii unui tratat de pace între Rusia şi Japonia, care să pună capăt oficial celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Reuters.

Putin s-a întâlnit, la un forum economic la Vladivostok, cu premierul japonez Shinzo Abe, care i-a propus rezolvarea diferendului între Moscova şi Tokyo privind suveranitatea asupra insulelor Kurile, informează agerpres.ro.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

Subiectul constituie unul din obstacolele în calea semnării tratatului, însă Putin i-a menţionat lui Abe şi altele, printre care legăturile militare ale Japoniei cu Statele Unite. Rusia şi-a exprimat de mai multe ori preocuparea faţă de sistemele militare americane desfăşurate pe teritoriul nipon, reaminteşte Reuters.

Liderul de la Kremlin şi-a exprimat speranţa că tratatul de pace ruso-japonez va putea fi semnat în viitor şi că părţile vor elimina până la urmă neînţelegerile din relaţiile bilaterale.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.