Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Rusia respinge acuzațiile englezilor în legătură cu incidentul din Marea Neagră

sputnik
flota rusia

Ministerul Apărării al Marii Britanii și ambasada acestei țări la Moscova răspândesc minciuni în legătură cu incidentul privind intrarea unui distrugător britanic în apele teritoriale ale Rusiei din Marea Neagră, a scris reprezentantul oficial al MAE rus, pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, relatează agenția TASS.

Maria Zaharova a comparat declarația părții britanice cu informația potrivit căreia jurnalistul BBC, ce se afla la bordul distrugătorului, a confirmat intrarea intenționată a navei în apele teritoriale ruse.

”Cine minte: ministerul britanic al Apărării, jurnalistul britanic al postului de televiziune BBC sau ambasada Marii Britanii la Moscova? Există și răspuns. De data aceasta – ministerul britanic al Apărării și ambasada britanică. (…) Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să le dau un sfat partenerilor britanici: data viitoare, dacă doriți ”să intrați pașnic”, băteți la ușă”, a scris Zaharova.

Anterior, reprezentantul oficial al MAE a anunțat, la o conferință de presă, că Moscova consideră acțiunea distrugătorului Marinei militare britanice drept o gravă provocare și că ambasadorul Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, va fi convocat la sediul Ministerului de Externe. La rândul său, Ministerul Apărării al Marii Britanii a emis o declarație, potrivit căreia distrugătorul naviga pașnic prin apele teritoriale ale Ucrainei, în conformitate cu dreptul internațional, respingând, astfel, declarația Rusiei despre focuri de avertisment. Ambasada Marii Britanii la Moscova a afirmat, la rândul ei, că Rusia descrie inexact incidentul din Marea Neagră.

În acest context, Ministerul Apărării al Rusiei a publicat imagini cu un avion și o dronă ce zboară deasupra distrugătorului și care au fost înregistrate înaintea focului de avertisment.

În primul filmuleț este surpins avionul ce zboară deasupra distrugătorului britanic, în al doilea sunt prezentate imagini din cabina aparatului de zbor. În ambele înregistrări este prezentă nava care navigează în apele teritoriale ale Rusiei.

Publicația Vzgliad amintește că, miercuri, Flota Rusiei din Marea Neagră și Serviciul de Frontieră al FSB au oprit o acțiune de încălcare a graniței de stat a Rusiei de către un distrugător britanic. A fost nevoie să se recurgă la focuri de avertismente și aruncarea de bombe pe direcția în care naviga distrugătorul-infractor.

În același timp, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că acțiunile distrugătorului britanic în Marea Neagră reprezintă o gravă încălcare a Convenției ONU privind dreptul mării. Direcția Generală de Cooperare Militară Internațională din cadrul ministerului l-a convocat pe atașatul militar al Marii Britanii la Moscova. I s-a adus la cunoștință poziția departamentului Apărării al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.