Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Rușii confirmă că au luat cu asalt uzina Azovstal din Mariupol: Forțele ucrainene, acuzate că au profitat de armistițiu

azovstal

Ministerul rus al Apărării a anunţat, marţi, că trupele ruse au început să bombardeze oţelăria Azovstal din Mariupol după ce Batalionul Azov şi soldaţii ucraineni s-au instalat în poziţii de tragere, relatează agenţia de presă rusă RIA, potrivit The Guardian.

După cum s-a declarat încetarea focului, ”Batalionul Azov şi militarii ucraineni, care sunt staţionaţi la oţelărie, au profitat de ea. Au ieşit din subsol, au ocupat poziţii de tragere pe teritoriu şi în clădirile fabricii”, se arată în comunicat emis de Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de presă rusă RIA.

”Acum, unităţi ale Armatei ruse şi ale Republicii Populare Doneţk, folosind artileria şi Forţele aeriene, încep să distrugă aceste poziţii de tragere”, se mai precizează în comunicat.

Datorită armistițiului anterior, câteva sute de civili au reușit să se retragă de pe teritoriul uzinei metalurgice și din cartierele din apropiere, într-o operațiune coordonată de ONU și Crucea Roșie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.