Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO S-a aprins pământul în Hunedoara: Aproape 100 de hectare de teren ard

Aproape 100 de hectare de teren au fost afectate în urma incendiilor de vegetaţie uscată produse, sâmbătă, în zona localităţilor Pui, Băieşti, Sânpetru, Boşorod, Costeşti şi Bobâlna, din judeţul Hunedoara.

”Pe parcursul zilei de astăzi, 10 februarie 2024, pompierii din cadrul subunităţilor Baru, Bretea Română, Hunedoara, Orăştie şi Geoagiu au fost solicitaţi pentru lichidarea mai multor incendii care au cuprins vegetaţie uscată, litieră şi păşune împădurită. Arderile necontrolate au fost înregistrate pe raza localităţilor Pui, Băieşti, Sânpetru, Boşorod, Costeşti şi Bobâlna, iar suprafaţa totală afectată este de aproximativ 100 de hectare de teren”, a informat ISU Hunedoara.

Pompierii au amintit că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului, scrie news.ro.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.