Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Scandal la Primăria Capitalei: Poliţia locală nu îi lasă pe consilierii PSD să intre în sala de consiliu

Consilierii generali PSD au soliicitat primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, ca şedinţa convocată vineri să se desfăşoare cu participarea tuturor consilierilor în sala Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din Primăria Capitalei.

Ulterior, consilierii generali ai PSD au încercat să intre în sala de consiliu, unde se afla Nicuşor Dan, dar au fost împiedicaţi de poliţia locală. Consilierii au sunat la 112, iar la Primăria Capitalei a ajuns şi poliţia naţională

Anterior, conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a liderului grupului PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, instituţia Primarului Municipiului Bucureşti "nu are atribuţii" privind stabilirea modalităţii în care se pot desfăşura şedinţele, acesta fiind "atributul exclusiv" al CGMB, în conformitate cu dispoziţiile art. 129 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, conform Agerpres.

"Consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privinţa modalităţii în care convoacă şi în acest moment şedinţele de Consiliu General, când Capitala a ieşit din scenariul roşu. Acum sunt întrunite toate condiţiile pentru desfăşurarea cu prezenţa fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În Bucureşti rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori. Primarul general nu se mai poate ascunde aşadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu COVID 19, dacă şedinţele s-ar desfăşura cu toţi consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condiţiile de distanţare", a menţionat sursa citată.

Potrivit comunicatului, în cazul în care primarul general nu va ţine cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD "vor raporta acest abuz" tuturor instituţiilor naţionale şi europene.

"Singura explicaţie rămâne frica exacerbată pe care Nicuşor Dan o are vis a vis de întâlnirea faţă în faţă cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoaşterea legii şi lipsa evidentă a calităţilor pe care ar trebui să le deţină primarul general al Municipiului Bucureşti. Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului Bucureşti să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de şedinţă şi să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziţie care rezultă din folosirea discriminatorie şi disproporţională a drepturilor conferite de mandatului primarului general, cum ar fi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de şedinţă", precizează grupul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.