Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Scandal monstru după meciul FC Koln - Borussia Monchengladbach: guvernul german critică faptul că au asistat prea mulţi spectatori

Guvernul german a criticat faptul că la meciul dintre FC Koln şi Borussia Mönchengladbach au asistat 50.000 de spectatori, în mijlocul celui de-al patrulea val de Covid-19, relatează News.ro.

"Este foarte greu de înţeles că 50.000 de oameni se adună pe un stadion de fotbal", a denunţat în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al guvernului Angelei Merkel, Steffen Seibert. "S-ar putea să fim surprinşi de aceste imagini când (...) pieţele de Crăciun sunt închise în alte regiuni”, a adăugat Seibert.

Aproximativ 50.000 de persoane au participat sâmbătă la derby-ul din Renania de Nord-Westfalia dintre FC Köln şi Mönchengladbach, pe care echipa gazdă l-a câştigat cu 4-1. Acest aflux puternic de suporteri, adesea fără măşti şi puţin preocupaţi de respectarea regulilor de dinstanţare, a stârnit multe critici în Germania.

Sistemul federal german oferă celor 16 regiuni o autonomie semnificativă în organizarea evenimentelor publice. Un alt meci din Bundesliga dintre Leipzig şi Bayer Leverkusen s-a jucat fără spectatori.

"Această inegalitate între diferitele landuri când vine vorba de evenimente majore, şi nu doar de evenimente sportive, este extrem de nesatisfăcătoare”, a denunţat Steve Alter, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

"Reducerea contactelor trebuie să se aplice puţin câte puţin la noi toţi”, a spus Seibert, avertizând că "cele mai mari incidenţe nu vor rămâne în sudul şi estul” ţării, zonele cele mai afectate de acest nou val de infecţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.