Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Scenă halucinantă la vârful puterii: Raed Arafat nu știe că s-a permis accesul la moaștele Sf. Parascheva pentru pelerini din afara Iașiului

gov.ro
Raed Arafat

După ce Guvernul a interzis pelerinajele, forțele de ordine din Iași au permis, joi, credincioșilor care nu aveau buletin cu domiciliu în județ, să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Întrebat cine a dat ordinul să se încalce decizia autorităților centrale, șeful DSU Raed Arafat, aflat în centrul echipei care coordonează lupta națională anti-COVID, a declarat că nu știe despre ce este vorba și nici cine a luat o asemenea decizie. Facem precizarea că Arafat tocmai ieșise dintr-o ședință cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela.

  • „Aici nu pot sa va raspund pentru ca nu stiu daca s-a dat, sau cine a dat acest lucru”, a declarat Raed Arafat, dupa sedinta de Guvern in care s-a decis prelungirea starii de alerta si la care a fost prezent premierul Ludovic Orban.
  • „Inca o data va spun, nu stiu daca a fost dat ordin sau ceva. Aici trebuie discutat pe partea de ordine publica. Eu sunt aici de la 10 dimineata si chiar nu stiu aceste teme, nu pot sa va...”, a adăugat el.
  • La insistențele jurnaliștilor, Raed Arafat a spus că nu poate răspunde în locul celor de ordinea publică.

Pe 5 octombrie, CNSU a decis că la sărbătorile religioase pot participa numai participanți din localitatea respectivă. Decizia a fost anunțată intr-o conferinta de presa organizata de Raed Arafat si Nelu Tătaru, ministrul Sanatatii.

„Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți. Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă”, spunea atunci Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.