Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Se împlinesc 25 de ani de la nunta dintre Majestatea Sa Margareta și Principele Radu

click.ro
Margareta si Radu Duda

În ziua de 21 septembrie 1996, departe de țară, la Lausanne, în Elveția, avea loc nunta Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei cu ASR Principele Radu.

Slujba a fost oficiată la Biserica Sfântul Gherasim de Mitropolitul Damaskinos al Elveției, secondat de părintele Alexandru Iossifidis, parohul bisericii, și de părintele Adrian Diaconu, protopop al Elveției. Serviciul divin a fost rostit în limbile română, latină, greacă și engleză.

Au luat parte membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Franței, Greciei, Luxemburgului, Iugoslaviei, Italiei și Portugaliei, ai Familiilor Imperiale ale Austriei și Iranului, precum și zeci de români care au făcut drumul din țară până în Elveția pentru a fi alături de Familia Regală a României. Au participat colegi de facultate și prieteni ai mirelui și miresei.

După tradiția ortodoxă regală, nașii de cununie au fost Regele Mihai I al României și Regele Constantin al II-lea al elenilor.

Nunta nu a putut avea loc în România, fiindcă la acea dată Regelui Mihai nu-i era permisă venirea în țară.

Ne face plăcere să vă împărtășim singura mărturie filmată a evenimentului, datorată jurnalistei Dana Deac și echipei sale de acum 25 de ani.

Douăzeci de ani mai târziu, la 24 septembrie 2016, Majestatea Sa și Principele Radu au avut o slujbă de binecuvântare la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Irineu. Alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu au stat, ca și la cununie, familia, prietenii și colegi din studenție.

În ziua de 21 septembrie 2021, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală sărbătoresc Nunta de Argint.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.