Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Se vede că vin alegerile: Guvernul dă bani cu nemiluita pentru o altă categorie profesională

capital.ro
bani

Guvernul a adoptat două acte normative prin care este majorat cuantumul sporului de condiţii deosebit de periculoase de care beneficiază cadrele sanitare care lucrează în unităţile medicale care tratează pacienţii cu COVID-19, dar şi personalul care se ocupă de transportul acestora. Astfel, sporul de care beneficiază personalul din spitale este majorat de la 55% la 75-85% din salariul de bază, iar sporul care va fi acordat angajaţilor de la ambulanţă va fi de 80% din salariul de bază. Angajaţii care au alte sporuri mai mari le păstrează pe acelea.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat sâmbătă că Guvernul a adoptat două acte normative în baza cărora sunt majorate sporurile de care beneficiază personalul medical care lucrează cu bolnavi cu patologia COVID-19. Astfel, sporurile de care beneficiază aceşti angajaţi sin sistemul medical ajung până la 85%.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

„A fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care majorează sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase care va fi acordat în procent între 75% până la 85% şi acest spor va putea fi acordat din bugetul Fondului Unic Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate (FUNASS). Practic, prin OU înaintată de Ministerul Sănătăţii, se creează cadrul pentru acordarea acestor sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase din bugetul CNASS, din bugetul FUNASS” a afirmat Dancă.

Acesta a precizat că Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care stabileşte efectiv cum se acordă acest spor pentru personalul medical implicat în activităţi cu pacienţii cu COVID-19.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Personalul medico-sanitar şi auxiliar din unităţile COVID-19, inclusiv cel implicat în transportul, echiparea sau tratamentul acestora, va beneficia de un spor de 75% până la 85% din salariul de bază iar pentru personalul de la ambulanţe acest spor este stabilit la 80% din salariul de bază.

„Acest spor este stabilit în sensul în care personalul poate beneficia de sporul cel mai mare la care are dreptul ca urmare a activităţilor prestate. Dacă există personal medical şi auxiliar implicat în diverse activităţi medicale pentru care beneficiază de un spor mai mare de 85%, cum este situaţia de la unităţile sanitare de TBC, aceştia vor primi sporul cel mai mare la care au dreptul. Guvernul, prin aceste acte normative, a majorat sporul de care beneficiază tot personalul medical implicat în tratamentul COVID-19 de la 55% cât era în prezent la 80% iar pentru cei care au dreptul la un spor mai mare, vor primi sporul cu valoarea cea mai mare” a adăugat Dancă.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’ .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.