Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Senatorii strâmbă din nas, dar se execută în faţa DNA

grapa

Direcția Națională Anticorupție solicită Senatului să le trimită toate înscrisurile din Comisia de Regulament din anii 2014 și 2015. Solicitarea este legată de cazul Şova şi a ajuns marţi la Biroul Permanent al Senatului.

Preşedintele Comisiei de Regulament a Senatului, Sebastian Grapă (PNL), se arată nemulţumit de modul în care a fost formulată cererea, însă afirmă că documentele vor fi trimise la DNA în termenul cerut.

Vezi şi: DOCUMENT - DNA joacă tare: solicitare de urgență către Senat

"Termenul e foarte scurt, dar o să o facem. Eu nu vreau să intru pe forma în care a fost făcută această solicitare. Sunt acolo câteva disfuncţii vizazi de solicitarea făcută, de termene, de adjective şi aşa mai departe. Nu o să meargă nimeni la DNA. Vom trimite pe cale oficială, mâine dimineaţă, cu corespondenţa, câte dosare sunt", a declarat Grapă.

Senatorul liberal este de părere că solicitarea are legătură cu eventuale solicitări de modificare a Regulamentului în conformitate cu o decizie a Curţii Constituţionale. CCR a decis că în cazul votului pe solicitările de ridicare a imunităţii este necesară majoritatea simplă (50% plus 1 din numărul senatorilor prezenţi), nu majoritate calificată (50% plus 1 din numărul total al senatorilor). În ciuda deciziei CCR, Regulamentul Senatului a fost modificat după câteva luni, în urma scandalului în cazul Şova, care a fost scăpat de arestare tocmai în baza Regulamentului neadaptat Constituţiei.

"Pot fi multe suspiciuni. Din punctul meu de vedere, cred că domnii procurori sunt interesaţi să vadă dacă au existat solicitări anterioare de modificări a regulamentului în funcţie cu Constituţia şi nu au fost duse la îndeplinire. Din câte am văzut eu, nu au existat, dar o să ne uităm pe toate documentele şi vă voi spune", a precizat Sebastian Grapă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.