Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Serviciu important oferit de RAR: verifică mașina pentru cumpărător și se asigură că identitatea este cea reală

rar mașini mecanic

Registrul Auto Român garantează șoferilor că mașina pe care o cumpără este în regulă, în sensul că identitatea acesteia este cea reală, stabilită de producător!

„Începând de astăzi și la Reprezentanța Cluj a Registrului Auto Român, puteți veni cu mașina pe care intenționați să o achiziționați pentru o verificare amănunțită. RAR dispune de un echipament de ultimă generație care permite identificarea mai multor aspecte care pot face diferența când scoateți banii din buzunar ca să cumpărați o mașină.

Inginerii RAR au observat de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt cumpărătorii atunci când vine vorba de achiziționarea unui autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, cumpărătorii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă vă pot pune în situația nedorită de a cumpăra o mașină pe care să nu o puteți folosi.

Două procente dintre mașinile care se prezintă la Registrul Auto Român sau care sunt verificate în trafic au probleme de identificare. De la cele mai simple cum ar fi seriile de motor ilizibile, la lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum lipsa seriei de șasiu/caroserie. Toate aceste deficiențe sunt motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat, în sensul că neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia fără posibilitatea readmiterii în circulație”, transmite RAR.

„Ne asumăm rolul de consultant oficial în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru și verificarea pe care o primiți la RAR pot cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină”, arată RAR eXpert.

Pentru serviciile de verificare, RAR oferă un raport de expertiză certificat, iar prezența mașinii la sediul RAR Cluj este necesară!

„Pentru a beneficia de aceste servicii puteți face extrem de simplu programare la RAR, fie telefonic în call center (021.9672), fie pe site-ul nostru www.rarom.ro, unde trebuie să dați click pe butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină a site-ului.

Prin efectuarea verificării RAR eXpert puteți afla și dacă mașina pe care vreți să o cumpărați a fost în trecut implicată în accidente ale căror repararții nu au fost făcute ca la carte și nu mai corespund criteriilor de fabricație, dacă sunt probleme la geometria roților și la sistemele de frânare și direcție, insesizabile pentru necunoscători, dar care neremediate în timp pot face diferența între o manevră sigură și una cu cu riscuri”, mai spun reprezentanții RAR.

„Specialiștii RAR verifică dacă numărul de identificare poansonat este cel corect, se inspectează starea suportului numărului de identificare, modul în care este fixată plăcuța constructor precum și grosimea stratului de vopsea în zona numărului de identificare. După ce ne asigurăm că mașina nu figurează în baza de date cu vehicule urmărite sau dezmembrate, putem trece la verificarea integrității caroseriei și șasiului. Pentru siguranța în utilizarea pe termen lung a vehiculului nu pot fi ignorate reparațiile neconforme efectuate la structura de rezistență sau deficiențele tehnice. În această etapă verificăm geometria caroseriei în mai multe puncte, geometria sistemului de rulare și starea tehnică generală a tuturor sistemelor esențiale. Astfel obținem informații referitoare la calitatea eventualelor lucrări de tinichigerie efectuate și observăm dacă există părți sudate sau tăieturi, pentru ca un cumpărător să știe ce achiziționează”, transmite RAR eXpert

„Am implementat RAR eXpert și la Cluj pentru a facilita accesul clienților din mai multe județe ale țarii, la acest serviciu, datorită poziției centrale pe harta țării. Serviciul RAR eXpert funcționează de peste un an la RAR Bucuresti-Grivița”, spun reprezentanții RAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.