Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sfântul Ierarh Nectarie a fost cinstit la Mănăstirea Sihăstria Putnei. PS Damaschin Dorneanul: 'Sf. Nectarie a fost, înainte de toate, un om bun'

basilica.ro
PS Damaschin mesaj suceveni

În ziua de cinstire a Sf. Ier. Nectarie de Eghina, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit la Mănăstirea Sihăstria Putnei despre virtutea predominantă a acestui sfânt, conform basilica.ro.

„Sfântul Nectarie a fost, înainte de toate, un om bun. Și bunătatea aceasta a inimii smerite a biruit. Bunătatea aceasta, care n-a ținut cont de nimic de ce se întâmplă în jurul lui: de șicane, de invidii, de răutăți, de nedreptăți, aceasta l-a făcut sfânt, aceasta l-a făcut fericit”.

„Bunătatea aceasta a inimii ni-l face și nouă drag și apropiat pe Sfântul Ierarh Nectarie și pe cei care asemenea lui, chiar și purtători de nume, dar nu numai, care au aceeași inimă bună, milostivă”.

„Bunătatea aceasta este după chipul bunătății lui Dumnezeu. Bunătatea vine dintr-o inimă care se curăță de patimi”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mare a mănăstirii, iar Sfântul Nectarie este ocrotitorul unuia dintre paraclisele aşezământului monahal.

Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, dirijat de Arhid. Mihail Bucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.