Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, purtat în procesiune prin Edinburgh. Incident pe traseu

regina sicriu

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a este purtat în procesiune, luni, de la Palatul Holyroodhouse până la catedrala St Giles, din Edinburgh. Cortegiul este urmărit de Regele Charles al III-lea, împreună cu Regina Consort și de membri ai familiei regale. A avut loc și un incident pe traseu.

Mii de oameni s-au adunat de-a lungul procesiunii regale dintre Palatul Holyroodhouse până la catedrala St Giles, în speranța de a vedea sicriul reginei care își croiește drum prin inima Edinburghului, potrivit The Guardian.

Regele, Prințesa Regală, Ducele de York și Contele de Wessex au urmărit procesiunea sicriului Reginei, conform Mediafax.

Sicriul reginei este acoperit cu Drapelul Regal al Scoției și are o coroană de flori din trandafiri albi, frezii albe, crizanteme albe, heather alb uscat de la Balmoral, eryngium, frunze, rozmarin, hebe și pittosporum.

Cortegiul funerar este flancat de un grup de la Regimentul Regal al Scoției și de Garda de Corp a Regelui din Scoția.

Un bărbat care l-a hărțuit pe prințul Andrew în timp ce acesta participa la o procesiune în spatele sicriului mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la Edinburgh, a fost reținut de poliție.

Câțiva oameni au fost auziți strigând „Dumnezeu să o binecuvânteze pe regină” în timp ce cortegiul funerar se deplasa pe Royal Mile din Edinburgh.

Alții au aplaudat în timp ce procesiunea se îndrepta pe traseul către catedrala St Giles.

Sicriul Reginei va rămâne la Catedrala St. Giles timp de 24 de ore, unde, la ora 17.00, ora Londrei, va avea loc o slujbă în memoria Reginei, iar de la ora 18.00, ora Londrei, oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Marți, sicriul va fi apoi mutat de la Edinburgh la Palatul Buckingham din Londra.

Miercuri, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde rămâne până în dimineața funeraliilor de stat, luni, 19 septembrie.

Pe 19 septembrie, la ora 10:44 (ora Londrei), o procesiune va duce sicriul de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odată ajuns la Windsor, mașina mortuară se va deplasa la Capela St. George din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.