Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Situația degenerează în Sri Lanka: Protestatarii au luat cu asalt și reședința premierului

Protestatarii au luat cu asalt biroul premierului din Sri Lanka, în timp ce poliția folosește gaze lacrimogene asupra mulțimii, transmit agențiile internaționale de presă.

Starea de urgență a fost declarată la nivel național de către biroul prim-ministrului și a fost impusă stare de asediu în provincia vestică din Sri Lanka.

Noaptea trecută, președintele Sri Lankăi, Gotabaya Rajapaksa, a fugit din țară, după luni de tulburări care au culminat cu protestatarii care s-au îndreptat spre palatul prezidențial. El a acceptat să demisioneze astăzi.

În ultimele zile, protestatarii au ocupat mai multe clădiri guvernamentale cerând demisia liderilor lor de vârf, arătându-și furia față de o criză economică de trei luni.

Oamenii s-au adunat la palatul prezidențial - înotând în piscină, minunându-se de picturi și lenevind pe paturile îngrămădite cu perne.

Miercuri, grupuri au putut fi văzute escaladând zidul și intrând în birou, în timp ce mulțimea urla în semn de susținere, aclamându-i și fluturând steagul Sri Lankăi.

Poliția staționată în fața biroului premierului a tras mai multe salve de gaze lacrimogene, iar un elicopter militar a survolat pentru scurt timp, dar protestatarii au părut să nu se descurajeze și au intrat în cele din urmă în incintă.

Premierul din Sri Lanka cere armatei și poliției să „restabilească ordinea”

Prim-ministrul din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a dat instrucțiuni armatei și poliției "să facă tot ce este necesar pentru a restabili ordinea", după ce protestatarii i-au luat cu asalt biroul.

Demonstranții "vor să mă împiedice să mă achit de responsabilitățile mele în calitate de președinte interimar", a spus el într-o declarație televizată.

"Nu putem să ne rupem constituția. Nu putem permite fasciștilor să preia puterea. Trebuie să punem capăt acestei amenințări fasciste la adresa democrației", a declarat el, adăugând că clădirile de stat ocupate de protestatari trebuie să fie returnate statului.

Cel puțin 30 de persoane ar fi fost rănite la protestul de la biroul premierului

Cel puțin 30 de protestatari au fost răniți în timpul demonstrațiilor de la biroul premierului, potrivit agenției de presă din Sri Lanka NewsWire.

Protestatarii, care au primit gaze lacrimogene și tunuri cu apă lansate de poliție și de forțele de securitate pe parcursul zilei, au pătruns mai devreme în incinta biroului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.