Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu, către profesori: 'Parcă sunt două țări diferite. Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7. Fără teme şi fără meditații'

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că la rezultatele bune înregistrate la Evaluarea naţională şi Bacalaureat au contribuit şi părinţii care au asigurat pregătirea propriilor copii prin meditaţii.

"La aceste rezultate bune a contribuit şi efortul părinţilor care au dorit să asigure pregătire propriilor copii. Şi este un efort lăudabil care trebuie apreciat. Asta nu înseamnă că nu este o eroare a şcolii că nu a reuşit să pregătească aceşti elevi măcar pentru media 7.

În continuare avem mulți colegi – dar îi apreciez și pe cei care își fac foarte bine datoria – care evaluează conținuturile și nu competențele. Am amintit problema abandonului școlar. Este dramatic. Cei care au susținut Bacalaureatul anul acesta sunt 126.000, dintre care 111.000 din promoția curentă.

Aș vrea să subliniez că sunt cu 3.000 mai mult decât anul trecut, în condițiile în care am avut cu 7.000 de candidați mai puțin. Candidații sunt din ce în ce mai puțini. La Ministerul Educației nu se găsesc datele care țin de tinerii care au plecat din țară.O interconectare a acestor date este absolut necesară. Câți se regăsesc în sistemul de educație? Azi am solicitat să avem o situație cu privire la cei care au început clasa a XII-a în septembrie 2021, elevi care ar fi trebuit să se prezinte la Bacalaureat.

În evidențe sunt 152.000 și la Bac au ajuns 111.000, pentru ca ceilalti 15.000 sunt din promoțiile anterioare. Diferența de 40.000 este dată de elevii care în perioada crizei sanitare s-au îndepărtat de școală, dar și de elevii care deși au revenit, nu au reușit să termine anul școlar.", a spus demnitarul la Digi FM.

El a punctat că în mediul rural meditaţiile sunt "mai puţin frecvente" decât în mediul urban.

Citește și: VIDEO Sorin Cîmpeanu dă un mesaj public, să îl audă și colegii din Guvern și Parlament: 'Avem nevoie şi de o salarizare motivantă. Acest obiectiv îl am'

"Pe de altă parte, perioadele de criză accentuează diferențele între elevii care sunt slabi și elevii care sunt buni. Notele mari nu au fost doar ale acelor care au făcut meditații. La prima vedere, da, sunt de acord cu ce a spus profesorul Miclea. Sunt de 3 ori mai mulți acei elevi care au luat sub 5 la Evaluarea Națională în mediul rural decât în mediul urban. Parcă sunt două țări diferite. Este o eroare a școlii că nu a reușit să pregătească acești elevi măcar pentru nota 7.", a susţinut Cîmpeanu.

Ministrul a arătat că şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 fără meditaţii şi teme pentru acasă.

"Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 cu ce înveţi în şcoală. Fără teme şi fără meditaţii. Din păcate, pentru că şcoala nu asigură acest nivel minim, 7, dacă nu chiar 8, ar trebui să ia un elev care învaţă doar la şcoală, doar în sala de clasă. Fără teme pentru acasă, fără meditaţii. Despre meditaţii pot să vă spun următorul lucru - în orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să îşi dorească să investească în educaţia propriului copil. Să investească pentru performanţă, pentru nota 10", a mai spus demnitarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.