Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Statele Unite au inventat glonțul care urmărește o țintă în mișcare

glont

O agentie de cercetare a armatei americane, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), a dat publicitatii o inregistrare video in care prezinta gloante inteligente care iti pot schimba traiectoria pentru a lovi o tinta in miscare, informeaza Mediafax.

Potrivit iflscience.com, cel mai probabil proiectilele sunt capabile sa isi schimbe directia utilizand mici "aripioare" plasate pe marginile glontului, indreptandu-se spre tinta in miscare care este urmarita cu ajutorul unor lasere, potrivit Hotnews.

DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia, care este cunoscuta sub numele EXACTO, din motive lesne de inteles, comenteaza sursa citata.

Videoclipul dat publicitatii arata ca o arma cu gloante care isi pot schimba traiectoria poate fi utilizata nu doar de lunetisti cu experienta, ci chiar si de novici.

Gloantele inteligente nu doar maresc gradul de acuratete al lovirii tintei, ci maresc si distanta de la care tinta poate fi lovita. "EXACTO a demonstrat ceea ce candva era considerat imposibil: ghidarea continua a unui glont de calibru mic catre tinta", a explicat Jerome Dunn, manager de proiect in cadrul DARPA.

"Aceasta demonstratie, utilizand o arma standard, a aratat ca tehnologia EXACTO este capabila sa loveasca o tinta in miscare si evaziva cu o acuratete foarte mare, de la distante mari, lucru imposibil pentru un lunetist care trage cu gloante clasice", a mai spus Dunn.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.