Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Statul Islamic în tabăra de refugiați - Zece mii de susținători ISIS se află într-o tabără de refugiați din nord-estul Siriei

Prokerala.com
douma siria

Tabăra de refugiați din nord-estul Siriei este plină cu simpatizanți ai grupării teroriste Stat Islamic. Zona este păzită de câteva sute de militari din coaliția internațională anti-ISIS. În această tabără se respectă cu strictețe legile jihadiștilor potrivit Știrile TVR

Membrii coaliției știu ce se întâmplă în tabăra Al-Hawl, supranumită și "Tabăra Stat Islamic". O păzesc cu grijă, pentru că știu că dincolo de garduri ISIS e la putere.

Ziariștii străini care au ajuns aici descriu tabăra de refugiați ca pe o bombă cu ceas. Zece mii de suflete trăiesc aici!

Este o tabără ridicată din banii comunității internaționale.

Sunt și mai multe femei care, deși nu au dorit să-și dezvăluie identitatea, după accent par a fi britanice. Sunt soțiile și copiii luptătorilor ISIS. Au fost aduși aici la începutul anului, când ultima redută a așa-zisului califat a fost eliberată.

Bărbații fie au murit, fie sunt în închisoare. Sunt cel puțin 10 mii de străini în tabără, iar Națiunile Unite au făcut apeluri în repetate rânduri pentru a-i ajuta să se repatrieze.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.