Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Stelian Ion îl acuză pe președinte: 'Iohannis a făcut tot posibilul să toarne gaz pe foc și să compromită Coaliția'

Facebook
Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, susține că președintele României, Klaus Iohannis, a făcut tot posibilul să compromită alianța PNL-USR-UDMR.

„Nu am fost omul care a aruncat în aer Coaliția și nici omul care a dezbinat coaliția. Criza guvernamentală este legată de persoana mea pentru că a pornit inclusiv de la revocarea mea. În niciun moment nu am susținut că nu ar trebui să fie dezbinată Coaliția. A fost un moment în care am avut o implicare indirectă prin faptul că am fost cel revocat de premierul Florin Cîțu. Ulterior s-a văzut care au fost interesele, cât de consecvent a fost fostul premier și ce s-a întâmplat. Am auzit vorbe din PNL care spun că i-am fi obligat noi să facă alianță cu PSD și că din cauza noastră nu au avut de ales și că din cauza noastră s-a rupt coaliția. Nu. Florin Cîțu a fost cauza ruperii Coaliției. Pe de altă parte, noi am oferit întotdeauna alternativă și am spus și susținut, întotdeauna, după căderea Guvernului Cîțu, refacerea coaliției. În niciun moment, după acea moțiune, cei din PNL nu și-au dorit această refacere și de fiecare dată președintele Klaus Iohannis a făcut tot posibilul să toarne gaz pe foc și să compromită orice șansă de recoagulare (sic!) a Coaliției”, a spus Stelian Ion, la emsisiunea repliaonline.ro.

Unul din motivele reale care au condus la demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiție ar fi vizat numirea procurorilor cu rang înalt.

„Nu de azi, de ieri, unii politicieni își doresc să facă astfel de numiri pentru ca, într-un fel sau altul, să aibă un cuvânt de spus în dosarele penale aflate în anchetă. Asta e miza reală. De altfel, Comisia Europeană ne-a spus, pe de o parte, că legislația noastră ar trebui revizuită în privința asta și am propus la minister o variantă care dădea un rol mai important secției pentru procurorii din CSM, spunând că avizul lor nu va mai fi doar unul consultativ ci unul obligatoriu. Pe de altă parte, în ultimii ani, în România au fost multe scandaluri, discuții în ceea ce privește aceste numiri și multe persoane au fost contestate din funcțiile de conducere din parchete tocmai din acest lucru. Eu, noi, cei de la USR am considerat, prin mandatul pe care l-am primit din partea cetățenilor, că este vremea să schimbăm procedura de numire a procurorilor pentru a ne pune în linie cu criteriile europene și să avem grijă la orice numire (...)”, a spus fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.