Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | SUA își demonstrează superioritatea în Marea Roșie: Cinci ținte ale grupării Houthi, doborâte de americani

Facebook
atac in marea rosie

Statele Unite au efectuat ”cinci lovituri de autoapărare” în zone din Yemen controlate de gruparea insurgentă Houthi susținută de Iran, a anunțat, duminică, Comandamentul Central al SUA.

Comandamentul a precizat că a lovit sâmbătă trei rachete de croazieră mobile antinavă, un submarin fără pilot și o navă de suprafață tot fără pilot, conform News.ro.

Comandamentul Central a declarat că a stabilit că rachetele și navele dirijate de Houthi reprezintă o amenințare continuă la adresa navelor marinei americane și a celor comerciale din zonă.

Atacurile Houthi din zona Mării Roșii au fost un semn al extinderii conflictului din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, după atacul grupului militant palestinian asupra Israelului din 7 octombrie.

Houthi, care controlează cele mai populate părți ale Yemenului, spun că atacurile lor sunt în semn de solidaritate cu palestinienii. Dar SUA și aliații săi le caracterizează ca fiind o amenințare pentru comerțul global.

Confruntate cu violențele din Marea Roșie, marile companii de transport maritim au abandonat în mare parte această rută comercială în favoarea unor rute mai lungi în jurul Africii, acest lucru ducând la creșterea costurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.