Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Sute de cupluri au participat la o ceremonie de căsătorie simbolică la New York, pentru a uita de pandemie

casatorie

Circa 500 de cupluri au participat duminică, în New York, la un mariaj simbolic, în cadrul unei ceremonii în aer liber plină de culoare, de bucurie şi de emoţii, organizată pentru a uita de perioada dificilă din timpul pandemiei, informează AFP.

Purtând coroniţe de flori pe cap, rochii de mireasă sau vestimentaţii excentrice, cuplurile, multe dintre ele deja căsătorite, au mers într-o procesiune finalizată printr-o ceremonie oficiată de un imam, un rabin şi un pastor. Unii dintre participanţi au reuşit cu dificultate să-şi reţină lacrimile, potrivit Agerpres.

''Trebuia să ne căsătorim pe 24 martie 2020 în Hawaii, dar bineînţeles că pandemia a anulat totul'', a povestit pentru AFP Erica Hackman, îmbrăcată într-o rochie albă de mireasă, la braţul soţului ei, Richard, în ambianţa festivă din Damrosch Park, înconjurat de clădirile din Manhattan.

Cuplul, care aşteaptă un copil, şi-a legat destinele vara trecută ''pe acoperişul unui imobil, alături de rude apropiate, mai puţin de 20 de persoane, toate purtând mască facială'', a povestit Erica, în vârstă de 35 de ani. "Astăzi este cu adevărat important să venim şi să celebrăm împreună cu alţi oameni care au trăit aceleaşi lucruri'', a adăugat Richard, de 37 de ani.

Ceremonia, organizată de Lincoln Center, o instituţie culturală newyorkeză, a fost promovată ca un demers de recuperare destinat cuplurilor nevoie să trăiască separat în timpul pandemiei de COVID-19 sau al căror mariaj a fost afectat de pandemie.

Toată lumea a fost binevenită. New York-ul a fost lovit din plin de pandemie în primăvara lui 2020, când oraşul a fost paralizat, iar imaginile cu piaţa Times Square pustie şi morgile improvizate au făcut înconjurul lumii.

''Există atât de multă furie în prezent. O zi în care celebrăm doar dragostea este importantă'', a explicat Wonderful Lloyd-Kline, în vârstă de 56 de ani, însoţită de Anisa, cu care s-a căsătorit în 2008, la Toronto, Canada.

''Suntem un cuplu de acelaşi sex, este cu adevărat important pentru noi să ieşim, să ne afişăm public'', a subliniat ea referindu-se la Curtea Supremă a SUA şi la temerile potrivit cărora ar putea fi readus în discuţie dreptul la căsătorie pentru toţi aşa cum s-a întâmplat cu dreptul la avort.

Unii dintre participanţi sunt foarte tineri, însă alţii, ca Esther Friesner Stutzman şi soţul ei, Walter Stutzman, sunt căsătoriţi din 1974. ''El mi-a promis o călătorie la Paris'', a povestit ea zâmbind.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi Anne-Marie Colon, de 59 de ani, care a venit la eveniment cu o fotografie a logodnicul ei, Louis Steven, ''iubirea vieţii ei'', un profesor în Bronx decedat de coronavirus în aprilie 2020.

''Trebuia să ne căsătorim la Aruba (...) m-am gândit că dacă vin astăzi aici, ar putea fi o celebrare frumoasă a vieţii pe care am avut-o împreună timp de 11 ani'', a explicat ea, zâmbind.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.