Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Sute de persoane la un marş împotriva violenţei asupra femeilor, în Capitală

Mediafax
mars femei

Aproximativ 300 de persoane au venit, sâmbătă, în Parcul Colțea, din Capitală, pentru a participa la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”, până în Piața Victoriei. Oamenii cer legi mai aspre și brățări electronice pentru agresori și anchete continuate chiar dacă victimele retrag plângerea, transmite Mediafax.

Femei, bărbați și copii participă la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”, desfășurat pe traseul Parcul Colțea – Piața Victoriei.

Oamenii strigă „Vrem siguranță pe stradă și acasă”, „Împreună pentru siguranța femeilor” și „Solidaritate”, „Nu sta deoparte, nu mai fi tristă, facem împreună Revoluția feministă” sau „Vrem dreptate în justiție și încredere în poliție”.

De asemenea, bucureștenii au venit cu pancarte pe care au scris „Pentru Alexandra și Luiza”, făcând referire la fetele dispărute în Caracal, dar și „Nu lăsăm să fie luate drepturile câștigate”, „Rușinea este a agresorilor”, „Credeți-ne”, „Nu sunt Pisi” sau „Mintea stă în cap, nu în pumn”.

„Am venit pentru că nu suport violența. Cred că violența e o problemă majoră cu care se confruntă femeile în România”, a spus un licean care participă, sâmbătă, la marș.

O tânără spune că participă la marș pentru că s-a săturat să îi fie teamă să meargă singură pe stradă.

„Am venit aici pentru că m-am săturat să îmi fie frică să merg singură pe stradă, m-am săturată să mi se spună că sunt fată și nu pot să ies din casă după ora 6, e periculos, nu merge pe acolo. M-am săturat să aud: și chestii de genul acesta”, spune ea.

Potrivit organizatorilor marșului, în România una din patru femei este abuzată fizic sau sexual de partenerul ei sau de fostul partener.

„Ne arătăm solidaritatea față de femeile supraviețuitoare ale violenței, ne arătăm suportul față de femeile care trec prin violență în viața lor de zi cu zi și să le spunem că nu sunt singure. Vrem să transmitem un mesaj celor care lucrează cu victime, celor din poliție, magistraților, asistenților sociali, celor care lucrează în sănătate și iau contact cu victimele, că acestea trebuie să fie crezute”, spun organizatorii.

Aceștia afirmă că își doresc brățări electronice pentru agresori, astfel să se știe mult mai repede când aceștia încalcă un ordin de protecție, precum și modificarea Codului Penal, astfel încât să se continue ancheta, chiar dacă victimele își retrag plângerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.