Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Sute de persoane participă la Marșul Normalității, înainte de Parada Pride a homosexualilor din București

familie

Câteva sute de persoane participă, sâmbătă, la cea de-a 19-a ediţie a „Marşului Normalităţii”, „marşul pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, după cum au descris organizatorii pe Facebook, evenimentul. Unii participanţi au venit cu tricolorul şi cu pancarte pe care scrie „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Ruşine Cătălin Predoiu - promovează recunoaterea pe teritoriul României a căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex încheiate în alte state”, „Strămoşii s-au jertfit pentru România Mare, nu pentru homosexualitate” sau „Avortul este crimă”, notează news.ro. De la ora 17.00 este programată să înceapă a 18-a ediţie a Marşului Bucharest Pride 2023, pentru promovarea homosexualității, eveniment organizat de către Asociaţia Accept.

„Marşul Normalităţii” a început sâmbătă, de la ora 13.00, pe traseul Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii - Patriarhia Română, conform paginii de Facebook a evenimentului.

Organizatorii „Marşului Normalităţii” explică motivele pentru care invită oamenii să proteste în ţară şi să susţină valorile familiei tradiţionale.

Astfel, Asociaţia Noua Dreaptă şi alte asociaţii şi activişti implicaţi şi în campania referendumului pentru familie care a avut loc în anul 2018 precizează că protestul de sâmbătă este „faţă de parada ho.mo.se.xu.alilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor ho.mo.se.xu.ale”

Marsul este şi „faţă de decizia şi intenţia CEDO de a băga pe gâtul românilor căsătoriile şi parteneriatele ho.mo.se.xu.ale, în dispreţul majorităţii creştine din România şi a Codului Civil român care prevede explicit la art 277: «(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex. (2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România. (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România»”.

Totodată, manifestaţia estte şi împotriva „atitudinii agresive şi jignitoare a lobby-ului ho.mo.se.xual care anul acesta a organizat parade ho.mo.se.xuale şi la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, pregătind o manifestare provocatoare similară la Oradea” şi „faţă de harţuirea românilor care şi-au exprimat public opoziţia faţă de ideologia de gen şi promotorii acestei aberaţii, ultima victimă fiind chiar cunoscuta campioană Sorana Cîrstea”.

Marșul „Pride” confiscă ideea de familie

Marşul Bucharest Pride 2023 va începe, sâmbătă de la ora 17.00, pe Calea Victoriei, fiind organizat de către Asociaţia Accept. Marşul Pride se desfăşoară pe Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – traversare Bd. Libertăţii – alveola Parc Izvor – Parc Izvor, conform paginii de Facebook a evenimentului.

„Sărbătorim iubirea şi puterea comunităţii LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie şi despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen”, arată descrierea evenimentului organizat de ACCEPT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.