Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Taifunul Lan înaintează peste Marea Japoniei

bloomberg.com
taifun-furtuna-vreme-ciclon

Taifunul Lan înaintează peste Marea Japoniei

Taifunul Lan se deplasează miercuri în direcţie nordică peste Marea Japoniei, după ce a provocat ploi torenţiale pe principala insulă japoneză, lăsând în urmă 49 de răniţi, au anunţat autorităţile guvernamentale, transmite agenţia Kyodo, conform Agerpres.

Agenţia niponă de meteorologie a avertizat asupra ploilor torenţiale însoţite de tunete prognozate pentru ziua de miercuri în estul ţării şi asupra potenţialului impact pe care l-ar putea avea taifunul inclusiv joi de-a lungul coastelor de la Marea Japoniei.

Ploile torenţiale care au căzut în centrul Japoniei au condus la suspendarea, miercuri, a curselor trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokyo şi Hakata. Cursele dintre Nagoya şi Okayama au fost suspendate marţi.

Un număr de 49 de persoane au fost rănite în opt prefecturi, conform Agenţiei pentru gestionarea incendiilor şi dezastrelor.

Taifunul Lan a atins zona de uscat marţi dimineaţă în zona Peninsulei Kii din vestul Japoniei, devenind primul taifun care traversează ţara în acest an, potrivit agenţiei de meteorologie.

În Tottori, peste 1.200 de locuitori au rămas izolaţi după ce mai multe alunecări de noroi au blocat drumuri, iar două poduri s-au prăbuşit marţi, când a fost emisă o avertizare de ploaie de cel mai ridicat nivel, potrivit autorităţilor locale.

Miercuri, în jurul prânzului, taifunul se deplasa în direcţie nord-estică peste Marea Japoniei, însoţit de viteze ale vântului de până la 108 kilometri la oră, conform agenţiei de meteorologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.