Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Taifunul Nanmadol a lovit Japonia: peste 300.000 de gospodării au rămas fără electricitate. Traficul feroviar și aerian, paralizat

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Taifunul Nanmadol a lovit vestul Japoniei cu ploi abundente şi vânt puternic luni, obligând companiile aeriene să anuleze zboruri, încurcând traficul feroviar şi lăsând peste 300.000 de gospodării fără electricitate, relatează Reuters.

Autorităţile au avertizat despre riscul de inundaţii şi de alunecări de teren, în contextul în care al paisprezecelea taifun al acestui sezon se îndreaptă spre estul Japoniei, conform news.ro.

În următoarele 24 de ore, sunt aşteptate ploi cu acumularea a până la 400 de milimetri de apă în regiunea Tokai din centrul Japoniei, ”inima industrială” a Japoniei, a afirmat Agenţia de Meteorologie japoneză.

”Trebuie să rămânem vigilenţi în privinţa ploilor abundente, vijeliilor, valurilor înalte şi intensificărilor furtunilor”, a arătat un oficial al agenţiei, într-o conferinţă de presă.

Televiziunile au prezentat imagini cu un semafor răsturnat şi culturi aflate sub ape.

Kyushu Railway, operatorul feroviar care deserveşte insula principală din vestul Japoniei, Kyushu, a afirmat că a oprit operaţiunile pentru toată ziua de luni, în timp ce Japan Airline şi ANA Holdings au anulat aproximativ 800 de zboruri pentru această zi, a transmis televiziunea publică NHK.

Circa 340.000 de gospodării, majoritatea din Kyushu, erau fără electricitate luni dimineaţă devreme, a afirmat ministerul de resort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.