Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Taifunul Rai a lovit Filipine

fr.de
taifun uragan furtuna

Puternicul taifun Rai a atins uscatul joi în insula Siargao din Filipine, a informat PAGASA (Geophysical and Astronomical Services Administration), care a anunţat că acest fenomen atmosferic este unul "foarte distructiv", relatează EFE.

Taifunul Tai, denumit Odette în Filipine, va străbate de la est spre vest partea sudică a regiunii centrale a ţării, inclusiv o parte a insulelor Leyte, Mindanao şi Negros, cu rafale de vânt ce vor atinge viteze de la 185 de kilometri pe oră până la 230 de kilometri pe oră, potrivit Agerpres.

Autorităţile filipineze au ridicat nivelul de alertă la 4 (pe o scară de maximum 5) pentru numeroase insule de pe coasta orientală a ţării şi s-au pregătit pentru a evacua zeci de mii de persoane.

Până în prezent, au fost evacuate peste 45.000 de persoane înainte de sosirea iminentă a taifunului Rai, potrivit Consiliului Naţional pentru Reducerea şi Gestionarea Riscurilor de Dezastre (NDRRMC).

Zeci de curse aeriene au fost suspendate joi, în timp ce transporturile maritime au fost interzise, precum şi traficul rutier în regiunile afectate.

Taifunul Rai, cel de-al 15-lea care loveşte arhipelagul filipinez anul acesta, a determinat amânarea campaniei masive de vaccinare anti-COVID-19 în regiunile care urmează să fie afectate de acest fenomen meteorologic.

Arhipelagul Filipinelor este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit statul Filipine a fost taifunul Haiyan, care a provocat moartea a peste 6.300 de persoane şi a determinat strămutarea a peste 4 milioane de locuitori, în noiembrie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.