Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tentativă de asasinat asupra unui ministru din Uganda: Fiica acestuia și șoferul au fost uciși

captură YouTube
uganda asasinat

Bărbaţi înarmaţi l-au atacat şi rănit marţi pe fostul comandant al armatei din Uganda şi i-au ucis fiica, precum şi pe şofer într-o tentativă de asasinat a generalului, au anunţat actualul ministru al lucrărilor publice şi transporturilor, o purtătoare de cuvânt a armatei şi media locale, citate de Reuters.

Atacatorii au deschis focul asupra maşinii generalului Katumba Wamala în suburbia Kiasasi a capitalei Kampala, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, potrivit agerpres.ro.

"S-au tras focuri în care el a fost implicat (...). El este rănit şi a fost dus la spital, şoferul său a fost ucis", a spus purtătoarea de cuvânt a armatei, brigadier Flavia Byekwaso.

Fiica lui Wamala, care se afla cu el în vehicul, a fost de asemenea ucisă, a raportat postul de televiziune local NBS TV.

Imaginile care circulau pe reţelele sociale îl arată pe Katumba cu gura deschisă, în aparentă suferinţă în afara unui SUV şi pantalonii săi de culoare deschisă stropiţi cu sânge. Imaginile pe social media arată de asemenea găuri de gloanţe în geamul maşinii.

Mai multe asasinate şi decese misterioase ale unor înalţi oficiali au avut loc în ţara est-africană în ultimii ani, alimentând speculaţiile despre autorii lor şi motive.

Printre victime s-au numărat un parlamentar, un ofiţer superior de poliţie, principalul procuror public al ţării, înalţi lideri musulmani şi alţii.

Tentativa asupra lui Katumba a avut loc în aceeaşi suburbie a capitalei unde în 2017 bărbaţi înarmaţi pe motociclete au deschis focul asupra unui vehicul ce transporta un ofiţer superior de poliţie. Acel ofiţer de poliţie, Felix Kaweesa, a fost ucis alături de bodyguard-ul şi şoferul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.