Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Theodor Paleologu, la depunerea candidaturii la prezidențiale: 'România are nevoie de un președinte care să restaureze demnitatea și credibilitatea'

Theodor Paleologu

Theodor Paleologu și-a depus, joi, candidatura la BEC, pentru prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta, potrivit Mediafax.

„Am strâns 360.000 de semnături și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semant pentru mine, le mulțumesc din inimă. Le mulțumesc, evident, celor câteva mii, zeci de mii de simpatizanți , de militanți care au adunat aceste semnături. Pentru mine este enormă responsabilitatea, încrederea acestor sute de mii de români pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală. Din păcate, după 1989, mişcarea noastră, a tinerilor, a fost deturnată de comunişti, securişti, neocomunişti ş.a.m.d. şi asta este originea dihoniei. Originea discordiei din această ţară a fost Mineriada, au fost violenţele patronate de Ion Iliescu în 1990. Cred că e nevoie să scriem un nou capitol în istoria României şi să ne adunăm cu toţii în jurul unui proiect pentru dezvoltarea României, iar aceasta nu se poate obţine decât prin consens.”, a anunțat Theodor Paleologu, joi, după depunerea semnăturilor pentru alegerile prezidențiale, la BEC.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false

Paleologu a mai spus că această candidatură a sa este o „mărturie” și că România are nevoie de un președinte care să „restaureze credibilitatea și demnitatea României în afara țării”.

„Pentru mine este o enormă responsabilitate încrederea acestor sute de mii de români, pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală. Sunt 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 şi cred că România are nevoie, la Preşedinţia sa, de un tânăr care a participat la evenimentele din 1989 şi de un om care s-a format în libertate. (...) Acum 60 de ani, tatăl meu era arestat în lotul Noica, mă gândesc la ei cu foarte multă pietate, la tatăl meu, la Noica, la Nicolae Steinhardt. Această candidatură e o candidatură mărturie. Cred de asemenea că România are nevoie de un președinte care să restaureze demnitatea și credibilitatea României în afară țării”, a completat Paleologu.

Și Viorica Dăncilă și-a înregistrat, joi, candidatura la alegerile prezidențiale.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Klaus Iohannis și Dan Barna și le vor depune la BEC, vineri.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.