Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Thierry Breton, comisar european, a venit în România să dea ordin: 'Este important să fie votat certificatul verde împotriva COVID-19'

Inquam Photos / George Calin
Thierry Breton

Comisarul european pentru Piaţa Internă Thierry Breton a afirmat că votul pentru utilizarea certificatului verde COVID-19 este important, pentru că el împreună cu vaccinul împotriva SARS-CoV-2 asigură supravieţuirea în pandemie.

„Este important să fie votat certificatul vede. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi şi anume comunitatea europeană. Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat. România trebuie să ia decizii foarte dificile. În Germania, dacă nu eşti vaccinat nu pot merge la serviciu. În Austria, dacă nu eşti vaccinat trebuie să stai acasă. În Belgia este aceeaşi decizie - stai acasă dacă nu eşti vaccinat. Sunt şi alte ţări care iau decizii curajoase, dificile. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârşit, însă sunt înstrumente pe care trebuie să le folosim. E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri. Sunt mulţi politicieni în Europa care înţeleg acest lucru, însă aşteaptă. Sunt sceptici. Nu mai e timp de aşteptat”, a declarat Thierry Breton, joi într-o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei sale la Bucureşti.

Oficiarul european a punctat că singura cale pentru a combate pandemia este vaccinare şi certificatul verde.

El a subliniat că nu există nicio altă cale în afara celor două instrumente avute la îndemână - vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde.

„Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă. Noi suntem cu toţii europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Desigur că avem tradiţii diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme. Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”, a explicat Breton.

Acesta a amintit şi despre procesul lent al vaccinării în România şi despre estimările OMS privind decesele din cauza COVID-19.

„În toate ţările Europei, inclusiv în România, vaccinarea se produce, dar în România se desfăşoară foarte încet. Trebuie să luptăm împreună, dar suntem doar la mijlocul bătăliei împotriva virusului. Suntem într-un război împotriva virusului. Cifrele sunt înfricoşătoare. OMS a dat un comunicat prin care spune că până în februarie vor mai deceda încă 500.000 de persoane dacă nu luăm măsurile corecte”, a conchis comisarul european.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a discutat, joi, cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, despre măsurile pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.