Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tony Parker, Dirk Nowitzki, Dwyane Wade şi Pau Gasol au fost incluşi în Hall of Fame, alături de Gregg Popovich

Basket hall of fame

Vedetele NBA Tony Parker, Dirk Nowitzki, Dwyane Wade şi Pau Gasol, alături de legendarul antrenor al echipei San Antonio Spurs, Gregg Popovich, au fost incluşi, sâmbătă, în US Basketball Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Springfield.

Promoţia 2023 a adus un omagiu talentelor de talie mondială, francezul Tony Parker, germanul Nowitzki, spaniolul Gasol şi americanul Wade, cărora li s-a alăturat Popovich, în vârstă de 74 de ani, antrenor al echipei Spurs din 1996, scrie news.ro.

Parker a fost de patru ori campion NBA cu San Antonio, de şase ori a fost selectat în All-Star Game şi MVP al finalei NBA din 2007.

Parker a fost o vedetă pentru Spurs lui Popovich din 2001 până în 2018, încheindu-şi cariera în NBA cu Charlotte în 2019. "Eşti incredibil", i-a spus Parker lui Popovich. "M-ai aruncat în joc când aveam 19 ani... Întotdeauna ai fost un al doilea tată pentru mine, Pop. Tot ce ai făcut pentru mine şi familia mea, apreciez. Îţi mulţumesc. Te iubesc". "Am fost foarte dur cu el şi am aşteptat multe de la el", a replicat Popovich despre fostul său protejat. "Sunt foarte mândru de ceea ce a realizat", a continuat el.

Pau Gasol a fost de două ori campion NBA cu Los Angeles Lakers şi de şase ori a evoluat în NBA All-Star, jucând din 2001 până în 2019 la Memphis, Lakers, Chicago, San Antonio şi Milwaukee. El a vorbit despre Kobe Bryant, fostul său coechipier de la Lakers, care a murit în 2020 într-un accident de elicopter împreună cu fiica sa Gianna.

"Nu aş fi fost aici fără tine, frate. Mi-aş dori mai mult decât orice ca tu şi Gigi să fiţi aici cu noi. Ne este dor de tine şi te iubim, a spus el.

Printre ceilalţi incluşi se numără Becky Hammon, de şase ori All-Star WNBA, echipa olimpică feminină a SUA din 1976 şi foştii antrenori Gene Keady, Gary Blair, David Hixon, Gene Bess şi Jim Valvano.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.