Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Totul despre nodulii mamari - Simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze

Doc.ro.
Sani

Simiţi dureri în zona sânilor? Medicii vă recomandă să faceți imediat un control de specialitate și investigații imagistice, precum ecografia mamară sau mamografia. O altă tehnică, ecografia intervenţională, permite efectuarea unor manevre terapeutice și diagnostice moderne, minim invazive, scrie Digi 24.

„O femeie ar trebui să meargă la control anual, nu doar atunci când o doare ceva, nu doar atunci când simte ceva. Asta ne ajută ca atunci când apar leziuni să fie atât de mici încât nu se simt, iar prognosticul este mai bun în acest caz. O ecografie făcută anual ar fi ideală de control. Mamografia se face după 40-45 de ani sau în cazuri deosebite înainte de această vârstă.

Biopsia e recomandată când avem leziuni cu caracter suspect, când leziunile au anumite dimensiuni, și astfel avem un diagnostic înainte de a stabili care ar fi strategia terapeutică în cazul respectiv.

Atunci când o femeie simte că ceva nu este în regulă, trebuie să se adreseze medicului și acesta stabilește ce investigații trebuie făcute”,  mai scrie sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.