Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Trei ore la 35 de grade la granița cu Grecia: Este inadmisibil

grecia, greva

Un român a așteptat, joi, împreună cu familia lui, trei ore să treacă granița în Grecia, după ce autoritățile elene au decis ca accesul dinspre Bulgaria să se facă printr-un singur punct frontieră.

Andrei a plecat joi cu familia în Halkidiki şi a trecut prin singurul punct de frontieră deschis, Kulata – Promachonas. A aşteptat în maşină, cu soţia şi cei doi copii, timp de trei ore la o temperatură de 35 de grade Celsius.

„De la zece jumate, e inadmisibil, un singur punct de control, nu se poate. Şi mai avem doi kilometri, copii nu mai pot de cald, nu mai avem apă”, a declarat Andrei.

Autorităţile elene au impus de la 1 iulie completarea unui formular în urma căruia turiștii primesc un cod unic cu care pot intra în ţară, însă un singur punct de trecere a frontierei are tehnologia necesară pentru verificarea acestui cod.

În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia.

Ministrul a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și a sugerat deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, a anunțat MAE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.