Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ucraineni uciși în drum spre biserică: atac puternic lansat de ruși în nordul Ucrainei / UPDATE

captură twitter
atac cernihiv

UPDATE 19 august, ora 14.51: Noul bilanţ, de şapte morţi şi 90 de răniţi, a fost anunţat de Ministerul de Interne de la Kiev

12 dintre răniţi sunt copii şi 10 sunt agenţi de poliţie, relatează News.ro.

Ministerul de Interne a declarat, de asemenea, că acoperişul teatrului a fost distrus în timpul atacului.

Cernihiv este un oraş cu bulevarde pline de verdeaţă şi biserici vechi de secole, situat la aproximativ 145 km la nord de capitala Kiev.

Forţele aeriene de la Kiev declaraseră sâmbătă dimineaţa devreme că armata ucraineană a doborât 15 din cele 17 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, lansate de Moscova în atacurile de peste noapte.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ucraineni uciși în drum spre biserică: atac puternic lansat de ruși în nordul Ucrainei

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 37 rănite după ce o rachetă rusă a lovit piaţa centrală din oraşul ucrainean Cernihiv, din nordul ţării, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne de la Kiev, transmite Reuters. Oamenii se îndreptau spre biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă când a avut loc atacul, a precizat ministerul, adăugând că 11 dintre răniţi sunt copii, informează News.ro.

Mesajul lui Zelenski

"O rachetă rusească a lovit chiar în centrul oraşului, în Cernihivul nostru, o piaţă, universitatea politehnică, un teatru", a postat pe Telegram preşedintele Volodomir Zelenski, care se află într-o vizită de lucru în Suedia. "O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere şi pierdere", a adăugat el.

"Iată ce înseamnă să trăieşti lângă un stat terorist. Acesta este lucrul împotriva căruia ne unim întreaga lume”, a scris Zelenski şi pe reţeaua X, precizând că sunt victime şi transmiţând condoleanţe.

"Îndemn lumea să se opună terorii ruseşti. Oferiţi Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viaţa. Pentru ca viaţa să câştige, Rusia trebuie să piardă acest război", a arătat Zelenski, aflat în Suedia.

O scurtă înregistrare video care însoţeşte postarea lui Zelenski arată resturi împrăştiate în piaţa din faţa teatrului regional, unde maşinile parcate au fost grav avariate. De asemenea, un cadavru poate fi văzut pentru scurt timp în videoclip, în interiorul unei maşini.

Context

În ultima vremea, Rusia a atacat tot mai des cu rachete şi drone oraşe ucrainene aflate departe de linia frontului. Forţele ruseşti au invadat Cernihivul după începerea ostilităţilor, la 24 februarie 2022, dar ulterior acestea au fost respinse de armata ucraineană. De la retragerea Rusiei din nordul Ucrainei, această regiune a fost ferită de atacuri de amploare, cele mai grele lupte fiind concentrate în estul şi sudul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.