Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ultimele imagini cu Alexei Navalnîi în viaţă. Filmarea, făcută în urmă cu nici două zile înainte să moară

Twitter
Alexei Navalnîi

Disidentul rus Alexei Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

„Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (n.red. Putin) și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră. Este pentru a patra oară în mai puțin de două luni”, a scris, miercuri, Navalnîi, într-un mesaj în limba rusă pe platforma X.

Într-o postare separată publicată în dimineața zilei respective, el i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia, un mesaj de Ziua Îndrăgostiților.

„Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Navalnîi.

Ultima filmare cu Navalnîi în viată

Într-o filmare publicată, joi, de presa de opoziție din Rusia, Navalnîi glumește în fața judecătorilor.

„Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv datorită dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere”, le-a transmsi Navalîi judecătorilor care l-au condamnat la încă 15 zile de carceră.

Cel mai mare critic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a murit în închisoare

Avea doar 47 de ani. De profesie avocat, a fost considerat cea mai puternică voce a Opoziţiei ruse în ultimii 20 de ani. În ciuda tuturor riscurilor, nu s-a sfiit să îl critice public pe liderul de la Kremlin şi să-i denunţe pe marii corupţi ai Rusiei.

Asta i-a atras numeroase condamnări la închisoare şi o încercare de asasinare cu otravă din care abia a scăpat cu viaţă. Moartea lui Navalnîi vine cu nicio lună înainte de alegerile prezidenţiale, la care Vladimir Putin nu are până acum niciun adversar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.