Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ultimele imagini cu submarinul Titan, înainte să dispară pe fundul oceanului

The Mirror
Titan

Au apărut înregistrări video cu momentele finale ale submarinului Titan înainte de a începe coborârea sa în Oceanul Atlantic. Videoclipul a fost capturat de pe puntea navei de cercetare Polar Prince și a fost împărtășit pe platforma TikTok de către Abbi Jackson, în vârstă de 22 de ani, angajată la compania care deține Polar Prince.

Tânăra a distribuit înregistrările înainte ca submersibilul să înceapă să se scufunde. Postarea, denumită "urmărirea unui submarin în drum spre Titanic", prezintă submersibilul văzut de la distanță, încă aflându-se la suprafața apei, conform Daily Mail.

Ulterior, Jackson a postat un mesaj pe Instagram, exprimându-și recunoștința față de cei care au transmis mesaje de încurajare în privința găsirii submersibilului dispărut și rugându-i să se roage pentru găsirea celor cinci pasageri. Printre cei aflați la bordul submersibilului se numără miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, și omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, toți cetățeni britanici.

Exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, și Stockton Rush, fondatorul și directorul executiv al OceanGate, se află, de asemenea, la bord. Operațiunea de căutare a submersibilului Titan în apele Atlanticului se află în faza finală. Avioane, zece nave și mai mulți roboți subacvatici sunt implicați în căutare, iar șansele de a găsi pe cineva în viață devin tot mai mici.

Conform estimărilor Pazei de Coastă, cei cinci oameni de la bord mai au oxigen până în jurul orei 14:00, ora României. Au fost auzite din nou zgomote similare bătăilor, însă nu se știe dacă acestea sunt generate de cei din submarin. Ca în orice astfel de cazuri, experții își exprimă opinii diferite: unii susțin că timpul trece rapid și ziua de astăzi este crucială, în timp ce alții consideră că mai există timp până mâine.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.